Galerie

In het Vrouwendorp wonen alleen vrouwen. Er is geen hiërarchie, geweld, honger & dorst of misbruik. Er heerst vooral liefde, saamhorigheid, zorg en vrolijkheid. Alle vormen zijn gemaakt van restjes textiel. Ik heb er een fotoboekje van gemaakt: https://www.albelli.nl/onlinefotoboek-bekijken?widgetId=bfc9d547-d4be-499c-8c09-4875cf054056

uit 2023 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De Blaaskaak

De Blaaskaak

2023

De Blaaskaak heeft een grote mond, weet alles beter, is high tech en ziet alles één-dimensionaal. Dat zorgt ervoor dat conflicten snel opgelost worden, omdat haar zienswijze geaccepteerd wordt.

De Boswachteres

De Boswachteres

2023

De Boswachteres zorgt voor de natuur, de kleuren en de vogels. Jaag haar niet tegen je in het harnas, want dat balt ze haar vuist

De Pittige Duivelin

De Pittige Duivelin

2023

De Pittige Duivelin zorgt voor de scherpe kantjes. Ze gooit drama en ironie in het dorp, zodat het nooit saai wordt. Ze houdt van kleine pesterijtjes, die haar echter nooit kwalijk genomen worden. 

De Spriet

De Spriet

2023

De Spriet is het ukkepukkie van het dorp. Ze struikelt over alles, weet niet goed uit haar woorden te komen, heeft maar één oor en is alom geliefd. Ze geeft alleen maar liefde en iedereen geeft het haar.

De Vrolijke Tong

De Vrolijke Tong

2023

De Vrolijke Tong is de grapjas. Tegen iedereen die ze tegenkomt, steekt ze haar tong uit en zorgt voor een vrolijke kwinkslag. Niets kan haar goede humeur verstoren, of het nou regent, stormt, saai of vervelend is.

De Zachte Engel

De Zachte Engel

2023

De Zachte Engel waakt over iedereen. Ze is de matriarch van het dorp en alom geliefd. Zij zorgt ervoor dat niemand alleen of eenzaam is. Ze geeft anderen een seintje als er hulp gevraagd wordt. Ze beschermt de kinderen en de ouderen.

De Zwarte Dame

De Zwarte Dame

2023

De Zwarte Dame beschermt hen, die er niet meer zijn. Ze houdt de gedachten aan de gestorvenen levend, eert hun nalatenschap en troost de nabestaanden. 

Het Alziende Oog

Het Alziende Oog

2023

Het Alziende Oog kan verder en meer zien dan wie dan ook. Daardoor kan ze waarschuwen als er storm aan komt, de vroed vrouw tijdig roepen bij een bevalling, de oogst voorspellen en een kind vertellen waar haar zoekgeraakte pop ligt. 

Het Minkukel

Het Minkukel

2023

Het Minkukel is de talisman van het dorp. Ze is man (stropdas) en vrouw (bloem) tegelijk. Zij zorgt ervoor dat iedereen, wie of wat en hoe je ook bent, zich thuis voelt in het dorp.

Het Nijvere Besje

Het Nijvere Besje

2023

Het Nijvere Besje staat altijd klaar voor iedereen. Met een kopje thee voor de kinderen, een naaikransje voor de volwassenen en gebreide babypakjes voor de pasgeborenen. 

Het Zachte Geweten

Het Zachte Geweten

2023

Ze weet precies hoe laat het is, dus kom bij haar niet met smoesjes aan.  Maar een ieder die twijfels of vragen heeft, kan bij haar terecht voor een betekenisvol antwoord.